Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Teknoloji Blog – Teknolojiblog.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. 5 Nisan 2023 dolar – euro kuru

5 Nisan 2023 dolar – euro kuru

haber haber -
8 0

Havayolu Şirketleri Uçuşlarda Aksamalar Yaşıyor

İran’ın İsrail’e gerçekleştirdiği füze ve insansız hava aracı (İHA) saldırısının ardından, havayolu şirketlerinin Avrupa ile Asya arasındaki kullandığı ulaşım koridorlarının sayısı azaldı ve uçuşlarda aksamalar yaşandı. İran’ın İsrail’e 300’den fazla füze ve İHA ile gerçekleştirdiği saldırı havacılık sektöründe kaosa neden oldu.

Havacılık Sektöründe Büyük Aksama Yaşanıyor

İran’dan gönderilen füzelerin çoğu İsrail’in ABD destekli savunma sistemi tarafından düşürüldü. Bu durum Avustralyalı Qantas, Alman Lufthansa, ABD’li United Airlines ve Air India gibi birçok havayolu şirketinin son iki günde birçok uçuşu iptal etmesine veya rotalarını değiştirmesine neden oldu. Mark Zee, hava ulaşımında 11 Eylül 2001 saldırılarından bu yana görülen en büyük aksamayı yaşandığını belirterek, bu durumun kaosa sebep olduğunu vurguladı.

Gelecekte de Aksamalar Bekleniyor

Zee, aksamaların birkaç gün daha sürebileceğini ifade ederek, havacılık sektörünün İran’ın saldırısının ardından ek zorluklarla karşı karşıya kalacağını belirtti. Avrupa ile Asya arasındaki seferler için kullanılan İran hava sahası kısmen kapatıldığı için uçakların Türkiye veya Mısır-Suudi Arabistan koridorunu kullanması gerekecek. İsrail hava sahasının Cumartesi günü kapatıldıktan sonra dün sabah yeniden açıldığı bilgisi verildi. Irak ve Lübnan da kendi hava sahalarında uçuşlara izin vermeye başladı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir