Apple Katlanabilir iPhone İçin Bileşen Sevkiyatına Başladı Eylül 2026 Lansmanı Bekleniyor

Apple’ın ilk katlanabilir iPhone’u için tedarik zincirinden kritik bilgiler geldi. Bileşen sevkiyatının başladığı ve Eylül 2026 lansmanının öngörüldüğü belirtiliyor.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Apple Katlanabilir iPhone İçin Bileşen Sevkiyatına Başladı Eylül 2026 Lansmanı Bekleniyor

Apple’ın ilk katlanabilir iPhone modeli için tedarik zincirinden önemli sinyaller geldi. China Securities Journal’ın aktardığı ve DigiTimes’ın duyurduğu bilgilere göre, Apple’ın tedarikçilerinden biri küçük partiler halinde katlanabilir iPhone bileşenlerinin sevkiyatına başladı. Bu gelişme, cihazın Eylül 2026’da tanıtılacağına dair beklentileri güçlendiriyor.

Bu takvime göre, Apple’ın ilk katlanabilir iPhone’unun iPhone 18 Pro ve iPhone 18 Pro Max modelleriyle aynı etkinlikte duyurulması öngörülüyor. İkinci bir tedarik zinciri kaynağı da herhangi bir erteleme bilgisinin kendilerine ulaşmadığını ve çalışmaların 2026 sonbahar takvimine uygun şekilde ilerlediğini belirtti. Bu durum, geçtiğimiz hafta bir Çinli sızıntı kaynağının katlanabilir iPhone’un ertelendiği iddialarını yalanlayan açıklamalarını da destekler nitelikte.

Katlanabilir iPhone’a İlişkin Erteleme İddiaları ve Nedenleri

Son dönemde katlanabilir iPhone hakkında çeşitli spekülasyonlar gündeme gelmişti. Mayıs ayında Instant Digital adlı sızıntı kaynağı, cihazın menteşe mekanizmasıyla ilgili dayanıklılık sorunlarının devam ettiğini öne sürmüştü. Kaynağa göre, Apple ekran kıvrılma sorunlarını büyük ölçüde çözmüş olsa da, menteşenin şirketin uzun vadeli güvenilirlik standartlarını henüz karşılamadığı iddia edilmişti.

Daha önce de Bloomberg’den Mark Gurman, Mart ayında Apple’ın katlanabilir iPhone’unun Eylül ayındaki iPhone 18 Pro ve Pro Max modelleriyle birlikte piyasaya çıkmayabileceği yönünde bir rapor yayınlamıştı. Barclays analisti Tim Long ise cihazın sevkiyatlarının Aralık ayına kadar başlamayabileceğini ve bu durumun amiral gemisi modellerle arasında üç aya varan bir gecikme yaratabileceğini öngörmüştü.

Apple’ın Kademeli Satış Stratejisi İhtimali

Apple’ın katlanabilir iPhone’u Eylül ayındaki etkinlikte tanıtıp satışa sunmayı daha sonraki aylara bırakma ihtimali de bulunuyor. Şirket, geçmişte benzer bir stratejiyi 2017’de iPhone X ile uygulamıştı. iPhone X, iPhone 8 ve 8 Plus ile birlikte tanıtılmış ancak satışa çıkışı Kasım ayına kalmıştı. Bu nedenle, katlanabilir iPhone’un da Eylül’de duyurulup sevkiyatının ilerleyen aylara ertelenmesi olası bir senaryo olarak değerlendiriliyor.

Olası Özellikler ve Fiyatlandırma

İddialara göre Apple’ın ilk katlanabilir iPhone’u, kitap tarzı bir tasarımla kullanıcıların karşısına çıkacak. Cihazda 7,8 inçlik bir ana ekran ve 5,5 inçlik bir kapak ekranı bulunması bekleniyor. Gücünü A20 çipinden alacak olan cihazda C2 modem, Face ID yerine güç düğmesine entegre edilmiş Touch ID ve çift arka kamera gibi özelliklerin yer alabileceği öne sürülüyor. Cihazın yaklaşık 2.000 dolar fiyat etiketiyle piyasaya sürülebileceği ve

Benzer Haberler
Redmi M100 Resmen Tanıtıldı 7900 mAh Batarya ve 120 Hz Ekran Bir Arada
Redmi M100 Resmen Tanıtıldı 7900 mAh Batarya ve 120 Hz Ekran Bir Arada
iPhone 18 Pro Kılıf Ambalajı iPhone 17 Pro Uyumluluğunu Gösterdi
iPhone 18 Pro Kılıf Ambalajı iPhone 17 Pro Uyumluluğunu Gösterdi
WhatsApp Emoji Tepkileri Kişiselleştirilebilir Olacak Plus Abonelere Özel Sunulacak
WhatsApp Emoji Tepkileri Kişiselleştirilebilir Olacak Plus Abonelere Özel Sunulacak
YouTube İzlenme Sayılarını Artıracak Yeni Sisteme Geçiyor
YouTube İzlenme Sayılarını Artıracak Yeni Sisteme Geçiyor
PS5 Pro’da PSSR Güncelleniyor Mevcut Oyunlar Yeni Modele Uyum Sağlayacak
PS5 Pro’da PSSR Güncelleniyor Mevcut Oyunlar Yeni Modele Uyum Sağlayacak
Samsung’dan Üç Uygun Fiyatlı Telefon Aynı Kod Adıyla Listelendi Galaxy A08 M08 F08
Samsung’dan Üç Uygun Fiyatlı Telefon Aynı Kod Adıyla Listelendi Galaxy A08 M08 F08
Teknolojinin Doğru Adresi..
Teknoloji Blog - Teknolojiblog.com

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Hakkımızda
Copyright © 2025 Tüm hakları TEKNOLOJİ BLOG 'da saklıdır.