Bakan Göktaş, Şanlıurfa TEKNOFEST’in Aileler İçin Önemini Vurguladı

Bakan Göktaş, Şanlıurfa TEKNOFEST’te çocukların teknoloji üretimine katılımını vurguladı ve festivalin aileler için bir buluşma noktası olduğunu belirtti.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Bakan Göktaş, Şanlıurfa TEKNOFEST’in Aileler İçin Önemini Vurguladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Şanlıurfa’daki TEKNOFEST Güneydoğu alanını ziyaret etti. Bakan Göktaş, festivalin önemli bir paydaşı olduklarını ve özellikle çocukların teknolojiyi üreten bireyler olmasının kritik önem taşıdığını belirtti. Göktaş, Şanlıurfa’nın genç nüfusuna vurgu yaparak, TEKNOFEST’in aileler için kıymetli bir buluşma noktası olduğunu ifade etti.

Bakan Göktaş’tan Teknoloji ve Aile Vurgusu

Bakanlık, TEKNOFEST’te “Bütün mutlu aileler birbirine benzer” adlı sergisiyle yer aldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı standında, devlet korumasındaki çocukların festival yarışmalarına katıldığı belirtildi. Bakan Göktaş, bu çocukların uzun süredir festivale hazırlandığını ve teknolojiye sadece tüketici olarak değil, aynı zamanda üretici olarak dahil olmalarını önemsediklerini ifade etti.

Şanlıurfa’nın kalabalık ve genç nüfusuna sahip bir il olduğunu kaydeden Göktaş, festivalin 7’den 70’e her yaştan vatandaşı bir araya getiren kıymetli bir alan olduğunu söyledi. Milli savunma sistemlerinden yerel teknolojilere kadar birçok yeniliğin sergilendiği festivalin gurur verici olduğunu vurguladı. Festivalde 14 farklı atölye ve yarışmanın yer aldığı bilgisini paylaştı.

TEKNOFEST ve Çocukların Geleceği

Bakanlık standında, aile, kadın, engelli ve çocuklara yönelik hizmetler ile dijital dönüşümdeki konumları ziyaretçilere aktarıldı. Göktaş, TEKNOFEST’in sadece Türkiye’de değil, dünya genelinde önemli hizmetler sunan bir fuar olduğunu belirtti. Festivalin milli değerleri sahiplenme ve teknolojik ilerlemeyi gösterme açısından kritik bir platform olduğunu vurguladı.

Göktaş, çocukların TEKNOFEST’te teknolojiyi yerinde deneyimleyerek yeteneklerini keşfettiğini ifade etti. Dijitalleşmenin hızla arttığı bu dönemde, teknolojinin çocukların faydasına olacak şekilde kullanılması gerektiğini belirtti. Bakanlık olarak devlet korumasındaki çocukları sürecin en başından itibaren teknolojiyle buluşturduklarını ve bu yıl üç takımın TEKNOFEST’te yarıştığını ekledi.

Bakan Göktaş, TEKNOFEST alanlarının yoğun ilgi gördüğünü ve birçok ilden vatandaşın katılımıyla adeta bir buluşma yeri haline geldiğini kaydetti. Festivalin, geleceğin mühendisleri, doktorları ve mimarları ile uzay bilimine merak salacak çocukları yetiştirecek bir platform olduğunu dile getirdi. Bu heyecanın alanda net bir şekilde hissedildiğini sözlerine ekledi.

Benzer Haberler
Selçuk Bayraktar: TEKNOFEST ‘Yapamayız’ Diyenlere Başkaldırıdır
Selçuk Bayraktar: TEKNOFEST ‘Yapamayız’ Diyenlere Başkaldırıdır
Bakan Göktaş, Şanlıurfa TEKNOFEST’in Aileler İçin Önemini Vurguladı
Bakan Göktaş, Şanlıurfa TEKNOFEST’in Aileler İçin Önemini Vurguladı
ROKETSAN ŞİMŞEK 1 ve 2 ile Türkiye’yi Uzayda Bağımsız Erişim Çağına Taşıyor
ROKETSAN ŞİMŞEK 1 ve 2 ile Türkiye’yi Uzayda Bağımsız Erişim Çağına Taşıyor
Türk Yıldızları TEKNOFEST Güneydoğu’da Gösteri Sundu
Türk Yıldızları TEKNOFEST Güneydoğu’da Gösteri Sundu
Türk Telekom CEO’su Şahin Malatya’da Üretilecek Yerli Cep Telefonunu Duyurdu
Türk Telekom CEO’su Şahin Malatya’da Üretilecek Yerli Cep Telefonunu Duyurdu
Çin’de Üretken Yapay Zeka Kullanıcıları 700 Milyonu Aştı
Çin’de Üretken Yapay Zeka Kullanıcıları 700 Milyonu Aştı
Teknolojinin Doğru Adresi..
Teknoloji Blog - Teknolojiblog.com

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Hakkımızda
Copyright © 2025 Tüm hakları TEKNOLOJİ BLOG 'da saklıdır.