Teknoloji Blog – Teknolojiblog.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Kırışıklık Giderici Botoks Hakkında Merak Edilenler

Kırışıklık Giderici Botoks Hakkında Merak Edilenler

haber haber -
124 0

Kırışıklık Giderici Botoks Hakkında Merak Edilenler

Yaşlanma, yaşam tarzı ve yüz kaslarının çok sık hareket etmesine bağlı olarak yüz bölgesinde kırışıklık ve çizgiler oluşabilmektedir. Bu etkiler, yaşlanmanın belirtilerini daha yakından görmemize ve olduğumuzdan daha büyük görünmemize yol açabilmektedir. Kırışıklıklar ile yaşamak çoğu insan için önemli bir sorundur. Yaşlanma belirtilerinden kurtularak daha genç ve parlak bir cilde sahip olmak isteyenler estetik uygulama ve yöntemlere başvurmaktadır. Botoks, son dönemlerin en popüler ve ilgi çeken estetik uygulamalarından biridir.

Tıp dünyasının 1970 yıllardan beri aktif olarak çeşitli tıbbi durumlarda kullandığı botoks, Clostridium Botulinum adındaki bakteriden elde edilen bir toksindir. İnsanlarda çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan ilk mikrobiyal protein olma özelliğini taşıyan bu toksin, birçok tıp alanının yanı sıra estetik uygulamalar kapsamında da fayda sağlamaktadır.

Clostridium Botulinum bakterisinden elde edilen botoks, uygulamaya da ismini vermektedir. Deri altına enjekte edilerek uygulanan bu ilaç, kısa süre içerisinde sinir hücrelerine ulaşmaktadır. Bu sürecin ardından etkileşim oluşmakta ve sinir hücrelerinin yapılarında değişiklikler meydana gelmektedir. İşlemin amacı, sinir hücrelerinin çalışma düzeyini bir süreliğine durdurmaktır. Böylelikle kaslar geçici olarak gevşemekte ve kırışıklıklar giderilmektedir.

Botoks, daha çok estetik amacıyla kullanılan bir yöntem olarak bilinse de akne tedavisi, yüz felci, aşırı tükürük üretimi, aşırı terleme ve migren için de kullanılmaktadır. Estetik amaçlı kullanıldığında ise alın, ağız çevresi, burun ve dudak bileşkesi, dekolte bölgesindeki kırışıklık ve çizgileri gidermektedir.

Botoks Ne Zaman Etkisini Gösterir?

Botoks, deri altına enjeksiyon yöntemi ile uygulandığından kısa süre içerisinde etki göstermektedir. İlk 4 günlük sürenin sonunda işlemin pozitif etkilerini görmek mümkündür. 1 aylık dönemin ardından ise maksimum etki görülebilmektedir. İşlemin uygulandığı bölgedeki kasların çeşidine ve gücüne bağlı olarak ortalama 3-4 aylık bir süre zarfının sonunda etkisi azalmaya başlamaktadır. Botoks kalıcılığını artırmak için işlemin ortalama 5-6 ayda bir tekrarlanması önerilmektedir. Hastanın sağlığı elverişli olduğu sürece işlemin tekrarlanmasında bir sakınca bulunmamaktadır.

Botoks Kaç Bölgeye Yapılır?

Botoks uygulaması 3-5 bölgeye yapılabilmektedir. Uzman doktor, kapsamlı muayenenin ardından hastanın istek ve ihtiyaçları doğrultusunda hareket ederek tedavi planını hazırlamaktadır.

Botoks Yan Etkileri Nelerdir?

Botoks uygulaması son derece önemli ve dikkat gerektiren bir uygulamadır. Dolayısıyla işlemden başarılı sonuçlar alınabilmesi ve komplikasyonlar ile karşılaşılmaması için işlemin tecrübeli ve uzmanlaşmış doktorlar tarafından gerçekleştirilmesi son derece önemlidir. Hasta, yan etki riskini azaltmak için mevcut hastalıkları, kullandığı ilaçları ve daha önce botoks uygulaması yaptırıp yaptırmadığını doktoruna bildirmelidir. Ayrıca kas gevşetici, uyku düzenleyici, alerji ilacı veya kan inceltici gibi ilaçlar kullanılıyorsa mutlaka doktora bilgi verilmelidir.

Botoks uygulamaları tıp dünyasında uzun yıllardır kullanılan bir tedavi yöntemi olmakla birlikte son derece güvenlidir. Dünyadaki çok sayıda ülkede güvenli olarak kabul edilen bu yöntem, Sağlık Bakanlığı onaylı şekilde yapılmaktadır. Kozmetik ve estetik amacıyla uygulanan botoks toksinin etkisi kısa süreli olduğundan yan etkilerin hafif düzeyde oluşması beklenmektedir.

Uygulama sırasında ilgili bölgeye enjeksiyon ile botoks toksini verildiğinden bölgede kanama, hafif düzeyde ağrı, kızarıklık ve ödem oluşabilmektedir. İşlem sırasında iğne uçlu iğneler tercih edildiğinde bu etkiler daha da azalır. İyileşme döneminde bu etkiler kendiliğinden yok olmaktadır.

Kimler Botoks Yaptıramaz?

Botoks uygulaması, 18 yaşından büyük her birey için uygundur. Ancak gebeler, bebek emzirenler, bazı nörolojik ve kas hastalıkları bulunanlar bu işlemi yaptırmamalıdır. Ayrıca uygulama bölgesinde enfeksiyon olması da işlemin yapılmasına engeldir.

Botoks İşleminden Kaç Gün Sonra Rutinime Dönebilirim?

Botoks işlemi sırasında cerrahi bir müdahale yapılmamaktadır. Dolayısıyla kişilerin günlük hayat rutinlerine dönme süresi çok daha kısadır. Hastaların işlemin ardından bir gün dinlenmeleri tavsiye edilmektedir. Daha sonrasında hastaların günlük hayat rutinlerini bozmalarına gerek duyulmamaktadır.

İşlemin etkilerini görebilmek için ilk birkaç saat aşırı soğuk ve sıcak havalardan kaçınılmalı, makyaj yapılmamalıdır. Ayrıca ilk gün yüze masaj yapılması son derece sakıncalıdır.

Botoks Yaptırırken Ağrı Hisseder Miyim?

Botoks işlemi sırasında ilgili bölgeye anestezik krem sürülerek hastanın ağrı veya acı hissi duyması engellenmektedir. Bölgeye ince uçlu iğneler ile enjeksiyon yapıldığından hastalar sadece sinek ısırması kadar hafif bir his duymaktadır. Uygulama sonrasında da ağrı gözlemlenmemektedir.

Botoks Yüz İfadelerimi Etkiler Mi?

Botoks uygulaması, yüz ifadelerini dondurmayı veya mimiksezleştirmeyi amaçlamamaktadır. Bu işlemin temel amacı yüze doğal ve estetik bir görünüm kazandırmaktadır. İşlem sonrasında yüz ifadelerinin kaybolması istenmeyen etkilerdendir. Uzman kişiler tarafından uygulanmadığında şaşkın ve ifadesiz gibi görünüme sahip sonuçlar ortaya çıkabilmektedir. Dolayısıyla mutlaka uzman doktorlara başvurulmalıdır.

Botoks İçin En İyi Doktoru Bulun!

Sağlık araması yapan milyonlarca kişiyi doktorlar, klinikler ve hastaneler ile buluşturmak amacıyla hizmet veren Medyland, doktorlar ve hastalar için özel seçenekler sunan online randevu platformudur. Medyland adresinden botoks veya PRP gibi aramalar yaparak bu tedavileri gerçekleştiren doktorları size en yakın konumda olacak şekilde listeleyebilir, bilgilerine ulaşabilir ve hızlı bir şekilde randevu oluşturabilirsiniz. Üstelik tüm bu işlemler ücretsiz!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir