Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Teknoloji Blog – Teknolojiblog.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. YDS sonuçları açıklandı

YDS sonuçları açıklandı

haber haber -
9 0

Emine Erdoğan ve Oluremi Tinubu Arasındaki Görüşme

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, daveti üzerine İstanbul’a gelen Nijerya Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu ile Vahdettin Köşkü’nde bir araya geldi. Görüşme, büyük bir dostluk ve işbirliği ruhuyla geçti.

İyi İlişkilerin Güçlenerek Artacağına İnanıyor

Görüşmede, Emine Erdoğan, Nijerya’nın kültürel zenginliklerinden ve nüfusundan bahsederek, Nijerya’nın Türkiye için önemli bir dost ülke olduğunu vurguladı. İki ülke arasındaki ilişkilerin Tinubu döneminde daha da güçlenerek artacağına inandığını söyledi.

Afrika El Sanatları ve Kültür Evi Projesi

Emine Erdoğan, görüşmede Afrika ülkeleriyle samimi ilişkilerin önemine vurgu yaparak, Afrika El Sanatları ve Kültür Evi projesinden bahsetti. Bu proje ile Afrikalı kadınların el emeği ürünlerini satışa sunarak gelir elde etmelerini sağlayacaklarını belirtti.

İşbirliği ve Kadın Güçlendirme Projeleri

Görüşmede ayrıca kadınların ve gençlerin güçlendirilmesi üzerine hayata geçirilen projeler ele alındı. Oluremi Tinubu, Türkiye’nin yürüttüğü çalışmalardan ve özellikle eğitim projelerinden övgüyle bahsederek, işbirliği imkanlarının değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Bu kapsamda, Tinubu Erdoğan’ı en son Nijerya ziyaretinde açılışı yapılan Yunus Emre Enstitüsü’nün sunduğu olanaklar hakkında bilgilendirdi. Görüşme, kıta ülkeleri arasındaki karşılıklı destek ve işbirliğinin önemine vurgu yaparak son buldu.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir