Teknoloji Blog – Teknolojiblog.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Brent Petrol Fiyatları Jeopolitik Risklerle Yükseldi

Brent Petrol Fiyatları Jeopolitik Risklerle Yükseldi

haber haber -
22 0

Brent Petrolün Varil Fiyatı Yükseldi

Dün 83,83 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 83,33 dolar seviyesinde tamamladı. Saat 09.09 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,24 artışla 83,53 dolara yükseldi.

Jeopolitik Riskler Fiyatları Etkiledi

Fiyatlar, İsrail’in Gazze Şeridi’nden Mısır’a açılan Refah Sınır Kapısı’nın Filistin tarafına saldırması sonucu jeopolitik risk algısıyla yükseldi. İsrail ordusunun bölgedeki bazı binaları roketlerle hedef aldığı ve topçu birliklerinin de atışlar yaptığı belirtildi.

Hamas’ın Ateşkes Onayı ve İsrail’in Kararı

Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin Katar ve Mısır ara buluculuğunda hazırlanan ateşkes anlaşmasına onay vermesinin ardından İsrail Savaş Kabinesi, saldırılara devam kararı aldı.

ABD Dolarının Etkisi

ABD dolarının diğer para birimleri karşısında güçlenmesi, fiyatların yükselişini sınırlıyor. Bu durum, petrolü diğer para birimlerini kullanan alıcılar için daha pahalı hale getirerek petrol talebini azaltıyor.

Petrol Fiyatlarının Teknik Analizi

Brent petrolde teknik olarak 84,02 ile 84,45 dolar aralığının direnç, 82,97 ile 82,35 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

İlgili Yazılar