Teknoloji Blog – Teknolojiblog.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. CHP’li Milletvekili Gürer: “Çiftçilerimizin Borcu 700 Milyar Lirayı Geçti”

CHP’li Milletvekili Gürer: “Çiftçilerimizin Borcu 700 Milyar Lirayı Geçti”

haber haber -
25 0

Ürün İthalatında Buğday Öne Çıkıyor

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bu yılın ilk aylarında en çok ithal edilen ürünün buğday olduğunu belirtti. Gürer, çiftçilerin kredi ve piyasaya borçlarının 700 milyar lirayı geçtiğini vurguladı.

Çiftçiler Taban Fiyatı Bekliyor

Gürer, çiftçilerin ürünlerini satıp borçlarını ödemek istediklerini ancak buğday taban fiyatının açıklanmamasının endişe verici olduğunu belirtti. Çukurova’da hasat döneminin yaklaştığını kaydeden Gürer, çiftçilerin taban fiyatının bir an önce açıklanmasını beklediğini ifade etti.

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin İthalatı

Gürer, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin yılbaşından beri ithalata devam ettiğini belirterek, çiftçilerin geçen yıl mağduriyet yaşadığını dile getirdi. Çiftçilerin borcunun 700 milyar lirayı aştığına dikkat çeken Gürer, yerli üreticilere destek verilmesi gerektiğini vurguladı.

Çiftçilere Destek Şart

Gürer, ithalatın yanı sıra soya ve ayçiçeği ham yağı gibi ürünlerde de dışa bağımlılığımızın devam ettiğine dikkat çekti. Gürer, çiftçilere taban fiyatlarının girdi maliyetlerine göre açıklanması gerektiğini ve destek verilmesi halinde çiftçilerin topraktan uzaklaşmayacağını belirtti.

İlgili Yazılar