Yoon’un Açıklamaları
Güney Kore Başbakanı Yoon, Bakanlar Kurulu toplantısında Güney Kore-ABD ittifakına dair önemli açıklamalarda bulundu. Yoon, iki ülke arasında imzalanan ortak nükleer caydırıcılık planının ardından Güney Kore-ABD işbirliğinin “nükleer temelli” bir ittifaka yükseldiğini vurguladı.
Nükleer Caydırıcılık Planı
ABD’nin başkenti Washington’da düzenlenen NATO Liderler Zirvesi sırasında imzalanan ortak nükleer caydırıcılık planı, Kore Yarımadası’ndaki nükleer tehditlere karşı güçlü bir yanıt oluşturmayı hedefliyor. Yoon, planın Kuzey Kore’nin her türlü nükleer tehdidine karşı etkili bir duruş sergileyeceğini belirtti.
Yağış Zararı ve Destek Tedbirleri
Yoon ayrıca, ülkede yaşanan şiddetli yağışların yol açtığı zararlar için hızla destek tedbirlerinin hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Bakanlar, zarar gören bölgelerin acil ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmaların artırılmasını istedi.
ABD ve Güney Kore İttifakı
ABD ve Güney Kore, NATO Liderler Zirvesi marjında, Kuzey Kore’nin artan nükleer ve füze tehditlerine karşı işbirliğini güçlendirmek amacıyla ortak nükleer caydırıcılık planına imza atmıştı. İki ülke arasındaki bu güçlü ittifak, bölgedeki istikrarın korunmasına yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.