Teknoloji Blog – Teknolojiblog.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Hollanda’da İslam’a İlgi Artıyor: Kur’an-ı Kerim Dağıtılarak İslam Tanıtıldı

Hollanda’da İslam’a İlgi Artıyor: Kur’an-ı Kerim Dağıtılarak İslam Tanıtıldı

haber haber -
27 0

“Neden İslam” Birimi, Hollanda’da İslam’ı Tanıtma Etkinliği Düzenledi

Hollanda’da Müslüman Perspektif Vakfına bağlı “Neden İslam” adlı birimin yöneticileri ve gönüllüler, 15 kentte “İslam’a Davet” adlı bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte, Kral Günü’nü kutlamak için şehir merkezine gelenlere Hollandaca mealli Kur’an-ı Kerim hediye edildi, İslam’ı konu alan broşürler dağıtıldı ve İslam anlatıldı.

Rotterdam’da Kur’an-ı Kerim Dağıtan Bekir Ekinci’nin Açıklamaları

Rotterdam kentinde Kur’an-ı Kerim dağıtan “Neden İslam” Birim Başkanı Bekir Ekinci, amacın Müslüman olmayan Hollandalılara Kur’an-ı Kerim dağıtarak, İslam’ı anlatmak ve Kur’an ile tanışmalarına vesile olmak olduğunu belirtti. Ekinci, etkinlik sayesinde en az 5 kişinin İslam’a girmesine vesile olduklarını söyledi ve İslam’a olan ilginin arttığını vurguladı.

İslam’a Olan İlgi Artıyor

Hollanda’da son yıllarda İslam’a büyük ilgi olduğunu belirten Ekinci, “Kur’an’a rağbet gösteriyorlar. Birçoğu muhakkak Kur’an okuyacağını söylüyor. Bu şekilde Allah’ın izniyle birçok insanın İslam ile tanışmasına veya İslam’a girmesine vesile oluyoruz” dedi. Ekinci, özellikle Kral Günü’nde 15 şehirde stant kurduklarını ve bu etkinliğin büyük bir fırsat olduğunu belirtti.

Katılımcıların ve Hediye Edilen Kur’an-ı Kerim’in Tepkileri

Etkinliğe katılanlar arasında Tara Mercera, Silke Hofman ve Aty Blaauboer gibi kişiler, hediye edilen Kur’an-ı Kerim’i okuyacaklarını ve İslam’ı daha yakından tanımak istediklerini belirttiler. Mercera, “İncil’i okumuştum, şimdi de Kur’an’ı okuyacağım. Bana hangi bakış açısını vereceğine ve onda hangi güzellikleri bulacağıma bakacağım.” ifadelerini kullandı.

Kral Günü Kutlamaları

Hollanda’da Kral Günü, ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Kral Willem Alexander ve ailesi halkı selamladı ve şenliklere katıldı. Turuncu renklerin hakim olduğu kutlamalarda, insanlar geleneksel oyunları oynarken, sokaklarda özel yiyecekler satıldı. Kral Günü’nde halkın sokaklarda tezgah açıp alışveriş yapabildiği ve ikinci el eşyaların satıldığı gün, Hollanda’nın milli bayramları arasında yer almaktadır.

İlgili Yazılar