Teknoloji Blog – Teknolojiblog.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Genel
  4. »
  5. KKTC, Türkiye ve Azerbaycan Ortak Pediatri Eğitim Toplantısı Girne’de Başladı

KKTC, Türkiye ve Azerbaycan Ortak Pediatri Eğitim Toplantısı Girne’de Başladı

haber haber -
15 0

Ersin Tatar: “Mavi Vatan’da Üç Devlet Güç Birliği Yapacak”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Girne kentinde düzenlenen Türkiye, Azerbaycan ve KKTC Ortak Pediatri Eğitim Toplantısı’nın açılış oturumunda konuşan Ersin Tatar, Doğu Akdeniz’de bağımsız bir Türk devleti olarak geleceğe emin adımlarla ilerlediklerini belirterek katılımcılara teşekkür etti.

Üç Devletin Katılımıyla Gerçekleşen Toplantı Tıp Alanında İş Birliğine Destek Olacak

Ersin Tatar, üç devletin katılımı ile Girne’de düzenlenen toplantının KKTC’nin sesini dünyaya duyurması ve tıp alanında iş birliğinin gelişmesi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, “Bir millet üç devlet. Mavi Vatan’da önemli bir kongre gerçekleştirilmesinin mutluluğu içindeyim. Çocuklarımız için hayırlara vesile olacak. Aynı zamanda bağlarımızı güçlendirecek.” ifadelerini kullandı.

Türkiye, Azerbaycan ve KKTC Ortak Pediatri Eğitim Toplantısı 21 Nisan’da Son Bulacak

Toplantının 21 Nisan’da sona ereceğini belirten Tatar, Ülkesine Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan’dan da doktorların gelmeye başlamasının KKTC’nin sağlık alanında gelişmesine katkı sağlayacağını belirtti. “KKTC, Türkiye ve Azerbaycan tıpta güç birliği yapmalı. Üç ülke potansiyellerini değerlendirmeli. Tıp alanında görüş alışverişi ve iş birliği yapılmasının Türk dünyasına büyük faydaları olacağı kanaatindeyim.” dedi.

Toplantıda Pediatri Alanındaki Gelişmeler Masaya Yatırılacak

Türkiye Milli Pediatri Derneği öncülüğünde Girne kentinde başlayan toplantıda, pediatri alanındaki son gelişmeler, yeni doğan, bebek, çocuk ve ergenlerin sağlıklı yaşamı ile hastalık süreçleri detaylı bir şekilde ele alınacak. Üç ülkeden çok sayıda akademisyen, doktor ve sağlık görevlisinin katıldığı toplantının amacı, pediatri alanında iş birliğini ve bilgi paylaşımını arttırmak.

İlgili Yazılar