Teknoloji Blog – Teknolojiblog.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Mersin’e Geliyorsan Gezilecek Yerler Araştırmasını İyi Yapmalısın

Mersin’e Geliyorsan Gezilecek Yerler Araştırmasını İyi Yapmalısın

haber haber -
3 0

Mersin’e Geliyorsan Gezilecek Yerler Araştırmasını İyi Yapmalısın

Mersin iline bir gezi planlıyor iseniz mutlaka ziyaret etmeniz gereken birkaç gezilecek  yerler bulunmaktadır. Doğayla iç içe olmak istiyor iseniz inişli çıkışlı yolu ile Aynalıgöl mağarasını ziyaret etmenizi öneririz. Saklı bir cennet olarak adlandırılan mağarada yaz kış fark etmeden gezebilir ve doğa ile iç içe olabilirsiniz. 

Deniz ile iç içe olmak isterseniz Mersin ili Türkiye’nin en büyük sahil boyuna sahip ilidir. Kızkalesi’ne gittiğiniz zaman hem tarihi hem de denizi ile mükemmel bir zaman geçirmeniz mümkün olacaktır. Kızkalesi yüzyıllardır yaşanan geçmişi sayesinde mükemmel fotoğraflar çekip denizin keyfini doyasıya çıkarmanız mümkün olacaktır. 

Mersin’de Gezilecek Bölgeler Nerelerdir? 

Mersin’de gezi rehberi arıyor iseniz mutlaka karşınıza deniz ve gölle kaplı güzel bölgeler çıkacaktır. Eğer deniz değilde şelale meraklısı iseniz mutlaka gezmeniz gereken Mut Yerköprü Şelalesini ziyaret edebilirsiniz. Bu şelale hem yüzmeniz hem de efsane fotoğraflar çekmeniz için bulunmaz bir cenettir. Mersin iline gelirseniz mutlaka ziyaret etmeniz gereken bir güzelliğe sahiptir. 

Deniz ve doğa ile tamamen birleşmek isterseniz de mutlaka Aydıncık Tabiat Parkı ve Pullu Tabiat Parklarını ziyaret edebilirsiniz. Uzun sahil boyu sayesinde ve piknik yapılacak alanları sayesinde tamamen bir aile yeri olarak ziyaret etmenizi önermekteyiz. Aile boyu gideceğiniz bu tabiat parkları eşsiz doğası sayesinde Mersin’in gözdesi haline gelmiştir. 

Mersin’in Eşsiz Doğasını Gezmek İçin Nerelere Gidilmelidir? 

Mersin ili her ne kadar denizi ile meşhur olan bir şehir olsa da mükemmel doğası ve mağaraları ile tam bir doğa harikasıdır. Mağara meraklısı iseniz mutlaka cennet ve cehennem mağaralarını ve Ashabı Kehf mağaralarını ziyaret etmenizi öneririz. Bu mağaralar tamamen doğa ile iç içe olup gezilecek bölgeleri ile ünlüdür.

Mersin ilinde daha şehir içi yerler arıyor iseniz Marina bölgesini mutlaka ziyaret etmelisiniz. Marina uzun sahil boyu ve alışveriş merkezleri ile ünlü tam şehir içinde olan bir bölgededir. Mersin ilinin gezecek bölgeleri hakkında daha fazla bilgi almak için https://nereyegitsek.net/  linkini ziyaret edebilirsiniz. 

Formun Üstü

Formun Altı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir