Teknoloji Blog – Teknolojiblog.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Ticaret Bakanlığı’ndan İsrail’e İhracat Kısıtlaması Açıklaması

Ticaret Bakanlığı’ndan İsrail’e İhracat Kısıtlaması Açıklaması

haber haber -
9 0

Ticaret Bakanlığı Güncelleme Yaptı: İhracat Kısıtlaması Detayları

Ticaret Bakanlığı, “İsrail’e İhracat Kısıtlaması” başlığı altında duyurduğu açıklamada güncelleme yaparak yeni detaylar paylaştı. Bakanlık, 9 Nisan 2024 tarihinde yayınladığı İsrail ile ihracat kısıtlamasına tabi olan 54 ürün grubundaki 1019 ürünün, 9 Nisan 2024 saat 09.00’dan itibaren gümrüklerde ihracat tescil işlemi yapılmadığını vurguladı.

İhracat Kısıtlaması Uygulaması

Bakanlık açıklamasında, söz konusu 1019 ürünün, antrepolar, serbest bölgeler, geçici depolama yerleri ve transit ticaret yoluyla dahi İsrail’e gönderilmediğine dikkat çekti. Ayrıca, kısıtlama kararının öncesinde gümrükte ihracat tescili yapılmış ürünlerin yola çıkmasının tezvirat olarak nitelendirildiği belirtildi. Kararın kötü niyetli spekülasyonlara fırsat vermeyecek şekilde uygulandığı ve uluslararası dış ticaret, gümrükleme, lojistik mevzuatı ve prosedürlerine uygun hareket edildiği vurgulandı.

Vatandaşlara Rica ve Filistinli Kardeşlere Destek

Bakanlık, açıklamasında vatandaşlardan bu tür yalan ve yanlış haberlere itibar etmemelerini ve müsterih olmalarını rica ederken, Türkiye Cumhuriyeti’nin Filistinli kardeşlerinin her zaman yanında olduğunu ve destek olmaya devam edeceğini belirtti.

İlgili Yazılar