Teknoloji Blog – Teknolojiblog.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Ukrayna’da Yargıçlardan Oluşan İHA Avcısı Birliği Kuruldu

Ukrayna’da Yargıçlardan Oluşan İHA Avcısı Birliği Kuruldu

haber haber -
17 0

Rusya-Ukrayna Savaşında İHA’ların Rolü Artıyor

Ukrayna ve Rusya arasında 2,5 yıldan uzun süredir devam eden savaşta İHA’ların önemi giderek artıyor. Son dönemde Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik kamikaze İHA saldırıları artarken, Ukraynalı yargı yetkilileri Kiev’in savunmasını güçlendirmek amacıyla “İHA avı birliği” kurdu.

ABD’nin Hava Savunma Desteği Gecikti

ABD’nin Ukrayna’ya hava savunma desteğinin gecikmesi nedeniyle Ukrayna, Rus İHA’larıyla baş etmekte zorlanıyor. Son dönemde Rus saldırılarında Ukrayna’nın enerji tesisleri büyük zarar gördü.

Yargıç ve Avukatlardan Oluşan Birlik

İngiliz Guardian gazetesi, Kiev hava sahasını koruyan yargıç ve avukatlardan oluşan İHA avcısı birliğini görüntüledi. Ukraynalı yargıçların ağırlıklı olduğu 241. Birlik, Rus İHA’larını etkisiz hale getirmek için çalışıyor.

“Eski Ama İşe Yarıyor”

Birlik üyelerinden Yevhen Dolin, Sovyetler döneminden kalan eski sistemleri kullanarak İHA’ları başarılı bir şekilde durdurduklarını belirtti. Temyiz mahkemesinde yargıç olan Yevhen Miezientsev ise 1944 yapımı Sovyet silahıyla 4 İHA’yı düşürdüğünü açıkladı.

Sivil Katılım da Var

Birlikte, askerlik geçmişi olmayan gazeteciler ve tasarımcılar gibi sivil kişiler de bulunuyor. Birlik üyeleri, Rusya’nın etkisine karşı durmak ve ülkelerini savunmak için gece gündüz nöbet tutmaya devam ediyor.

İlgili Yazılar