Bakan Kacır, yerli SİPER-2 füzesinin havadayken hedef değiştirerek imha kabiliyetini duyurdu. Çelik Kubbe’nin uzun menzilli kalkanı olarak nitelendirilen füzenin başarısı göz doldurdu.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin yerli teknolojiyle geliştirdiği çok katmanlı hava savunma sistemi Çelik Kubbe’nin füzelerinin yeteneklerinin arttığını duyurdu. Bakan Kacır, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, SİPER-2 füzesinin havadayken hedef değiştirme anlarını paylaştı.
Bakan Kacır, SİPER-2’yi Çelik Kubbe’nin uzun menzilli kalkanı olarak nitelendirerek füzenin başarısını tebrik etti. Ateşlendikten sonra uçuş sırasında yeni hedefini güncelleyerek imha edebilen SİPER-2’nin bu başarısı, Türkiye’nin hava savunma alanındaki teknolojik yetkinliklerinin gelişimini bir kez daha gösterdi.
Kacır, paylaşımında katmanlı hava savunma mimarisinin yerli ve milli sistemlerle güçlendiğini belirtti. SİPER-2’nin başarılı atış testi, uzun menzilli hava savunma alanındaki teknolojik yetkinliklerin gelişimini ve TÜBİTAK SAGE, ASELSAN ve ROKETSAN arasındaki güçlü iş birliğini ortaya koydu. Bakan Kacır, savunma sanayiinde tam bağımsızlık hedefiyle çalışan tüm paydaşları tebrik etti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]