Teknoloji Blog – Teknolojiblog.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Takım elbisede ayakkabı seçimi nasıl olmalı?

Takım elbisede ayakkabı seçimi nasıl olmalı?

haber haber -
7 0

Takım elbisede ayakkabı seçimi nasıl olmalı?

Erkek giyimde, takım elbise veya damatlık tercih ederken en çok zorlanılan bir diğer konu ise takım elbisenin altına seçilecek olan ayakkabı tercihi oluyor. Renk uyumundan tarza kadar pek çok detayda önemli olan ayakkabı tercihinde, bazı kuralları öğrenerek kusursuz kombinler oluşturabilmek mümkün. Üstelik bu bilgiler doğrultusunda, takım elbisenin giyileceği ortama,konseptine göre takım elbisenin altına giyilecek olan ayakkabılar arasından sana en çok yakışacak olan renk ve modelde kolayca seçim yapılabilir.

Gri takım elbise ile ayakkabı uyumu

Erkek takım elbiseleri arasında en kurtarıcı renklerden olan gri, hem dinamik ve sportif yapısı ile hem de her renkle uyum sağlamasıyla dolapların vazgeçilmezi oluyor. Kolayca şıklık sağlayabileceğin gri takım elbiseler ile bordodan pembeye kadar dilediğin renkteki ayakkabılar ile rahatlıkla kombinleyebilirsiniz. Ancak sportif bir tarza sahip olmak istiyorsan, beyaz ve sade bir spor ayakkabı doğru tercih oluyor. Biraz daha klasik bir görünüm istiyorsan da siyah bir ayakkabı tercih edilebilir. Özellikle ofis ortamlarında koyu renkli kravat ve beyaz gömlek ile şıklık sağlanmış oluyor. Kahverengi ayakkabı tercihi de gri takım elbise ile güzel bir uyum sağlıyor. Ama bu yakalanan güzel uyum gündelik şıklık ve ofis dışı sosyal yaşam için daha uygun olacaktır. Eğer ofis ortamında gri takım elbise giyilecek ise siyah ayakkabı daha uygun olacaktır.

Mavi takım elbise ile ayakkabı uyumu

Mavi, her ne kadar sıra dışı bir renk gibi düşünülse de, aslında takım elbiselerde siyah ve gri renklerden sonra en çok tercih edilen renkler arasında bulunuyor. En büyük avantajlarından biri ise her tondaki cilde kolayca uyum sağlayabiliyor olmasıdır. İlk bakışta ayakkabı ile zor kombinlenecekmiş gibi görünen bu takımı, eğer risk almaktan hoşlanmıyorsan, süet kahverengi tonlarında bir ayakkabı ile veya deri loafer ayakkabı ile birlikte kullanabilirsin. Bunların yanında modadan anladığını göstermek istiyorsan da, altına giyeceğin gri renkte bir Chelsea bot ile fark oluşturabilir.

Ekoseli takım elbise ile ayakkabı uyumu

Eğer ekoseli hatta canlı renklerde bir takım elbise tercih ediliyorsa, muhtemelen cesur davranılıyordur. Dolayısı ile iddialı bir takım elbisenin altına giyeceğin ayakkabı da bir o kadar iddialı olmalı. Sivri burunlu bir bot veya oxford model ya da sahte timsah desenli bir loafer tercih etmek oldukça güzel olacaktır.

Açık renkli takım elbiselerle ayakkabı uyumu

Açık renk bir takım elbisenin en iyi avantajlarından biri her renk ayakkabı ile kolayca kombinlenebilemesi. Kış aylarında bir botla veya yaz aylarında sade bir loafer ile birlikte rahatça kombinlenip kullanılabilir.

Kahverengi takım elbise ile ayakkabı uyumu

Her dönemin rengi olmasına rağmen çok sık tercih edilmeyen kahverengi takım elbiseleri, ayakkabı ile kombinlemek zor olabiliyor. İlk olarak siyah renk ayakkabıyı bir yana bırakıp kahverengi ayakkabılara yönelmeli. Renk seçerken de kahverenginin koyu tonlarını tercih edilmeli.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir