Teknoloji Blog – Teknolojiblog.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. ABD’deki Üniversitelerde Filistin’e Destek Eylemleri

ABD’deki Üniversitelerde Filistin’e Destek Eylemleri

haber haber -
23 0

NYU Kampüsünde Filistin’e Destek Gösterileri

ABD’deki üniversitelerde, okul yönetimlerinin kısıtlamalarına ve polisin sert müdahalelerine rağmen, Filistin’e destek gösterileri devam ediyor. NYU kampüsünde Gazze dayanışma çadırlarının dağıtılmasına karşı öğrenciler bir araya geldi.

Filistin’e Destek Eylemleri Yayılıyor

Columbia Üniversitesi’nden sonra en yoğun protestoların düzenlendiği NYU’da, öğrencilerin eylemlerine sivil toplum örgütleri ve New York halkı da destek verdi. İsrail’in Gazze’ye saldırılarına karşı “Shut It Down” adlı grup da NYU’daki protestolara katıldı.

Öğrencilerin İfade Özgürlüğüne Tepkisi

Üniversitelerde ifade özgürlüğünün kısıtlanmasına karşı tepki gösteren aktivistler ve öğrenciler, güvenlik güçleri tarafından helikopter ve dronlarla takip edildi. NYU ve New School’da dağıtılan Gazze dayanışma kampı çadırlarına karşı öğrenciler eylemlerini sürdürdü.

Filistin’e Destek Eylemleri Ülke Geneline Yayılıyor

Columbia Üniversitesi’nde 108 öğrencinin gözaltına alınmasının ardından ABD’deki üniversitelerde Filistin’e destek eylemleri yayılmaya devam ediyor. Öğrenci protestoları ülke genelindeki diğer üniversitelere de sıçradı ve 2 binden fazla öğrenci gözaltına alındı.

İlgili Yazılar