Teknoloji Blog – Teknolojiblog.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. ABD’nin Teksas Eyaletinde Şiddetli Yağışlar Sonucu Binlerce Kişi Kurtarıldı

ABD’nin Teksas Eyaletinde Şiddetli Yağışlar Sonucu Binlerce Kişi Kurtarıldı

haber haber -
24 0

Houston Çevresinde Mahsur Kalanlar Kurtarıldı

ABD’nin Teksas eyaletinde aşırı yağışlar nedeniyle Houston çevresinde mahsur kalan birçok kişinin kurtarıldığı, binlerce vatandaşın da tahliye edildiği belirtildi. Eyaletin en büyük şehirlerinden Houston çevresinde 12 nehir göstergesinin büyük sel aşamasına ulaştığı kaydedildi.

Şiddetli Yağmurlar ve Hava Olayları Eyaleti Vurdu

Eyalette nisan başından beri şiddetli yağmurlar etkili olurken, Meksika Körfezi’nden gelen bir düzine kasırga ve dolu şeklindeki hava olaylarına da şahit olundu. Eyalet Acil Yönetim Koordinatörü Emmitt Eldridge, CNN’e verdiği demeçte, Houston’ın kuzeyinde 200 evin zorunlu olarak tahliye edildiğini ve en az 58 kurtarma olayının gerçekleştirildiğini aktardı. Eldridge, “Bölgede beklenen ilave yağışlar nedeniyle çok daha fazla su taşmaları görmeyi bekliyoruz” dedi.

Hasarlar ve Zorunlu Tahliyeler Devam Ediyor

Houston’ın kuzeybatısındaki Walker County bölgesinde, yaklaşık 43 ana yolun hala sular altında olduğuna ve bazı köprülerin sel sularından oluşan hasar nedeniyle kullanılamadığına işaret edildi. Ayrıca, Houston’ın yaklaşık 100 kilometre kuzeydoğusundaki Polk County’de 700 evin sel sularının bastığı aktarılarak, yağmurların sel seviyesini yükseltmeye devam edeceği uyarısı yapıldı.

Binlerce kişinin tahliye edildiği bölgede en az 1000 evin zorunlu tahliye alanı içinde bulunduğu bilgisi de paylaşıldı. Yetkililer, şu ana kadar ölen ya da yaralanan olmadığını kaydetti.

İlgili Yazılar