Teknoloji Blog – Teknolojiblog.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. Aile Bakanı Göktaş: “Koruyucu Aile Hizmet Modeli Çocukların Gelişimine Katkı Sağlıyor”

Aile Bakanı Göktaş: “Koruyucu Aile Hizmet Modeli Çocukların Gelişimine Katkı Sağlıyor”

haber haber -
258 0

Bakan Göktaş, Koruyucu Aile Sistemi Hakkında Değerlendirmelerde Bulundu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, koruyucu aile hizmet modelinin çeşitli nedenlerle biyolojik ailesi yanında bakımları sağlanamayan çocukların aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilmesine yönelik aile odaklı bir hizmet modeli olduğunu belirtti.

Koruyucu Aile Hizmet Modeli ve Çocukların Bakımı

Bakan Göktaş, 8 bin 140 koruyucu ailenin bulunduğunu ve bu aileler aracılığıyla 10 bin 84 çocuğun bakımının sağlandığını ifade etti. Koruyucu ailelerin çocuklara sadece bir yuva sunmadığını, aynı zamanda onların hayallerini ve umutlarını yeşerttiğini vurgulayan Bakan, çocukların psikososyal gelişimlerinin ve eğitim durumlarının izlendiğini belirtti.

Koruyucu Ailelere Sağlanan Destek

Bakan Göktaş, koruyucu ailelere maddi olarak destek sağlandığını ve aylık ortalama 8 bin 895 lira gibi bir miktarın kendilerine verildiğini açıkladı. Ayrıca, engel durumu olan çocuklara bakan ailelere de ek destekler sağlandığını belirtti.

Çocukların Korunması ve Gelişimine Yönelik Çalışmalar

Bakan Göktaş, koruyucu ailelerin ve çocukların karşılaştığı sorunları gidermek adına çeşitli çalıştaylar düzenlendiğini ve hizmet kalitesini artırmak için çalışmaların sürdürüldüğünü aktardı. Geçici Koruyucu Aile Çalıştayı’nın düzenlendiğini belirten Bakan, bu modelin ülkede yaygınlaştırılarak çocuklara sıcak bir yuva sunmaya devam edileceğini ifade etti.

Bakan Göktaş ayrıca, koruyucu aile hizmet modelinin Azerbaycan’da örnek alındığını ve adapte edilmek üzere çalışmaların yürütüldüğünü belirtti.

İlgili Yazılar