Teknoloji Blog – Teknolojiblog.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Eğitim
  4. »
  5. Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği’nden Uluslararası Öğrencilere Destek Mesajı

Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği’nden Uluslararası Öğrencilere Destek Mesajı

haber haber -
14 0

BKÜB Üyeleri, Uluslararası Öğrenciler İçin Ortak Bildiri Yayınladı

Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği (BKÜB) üyesi 17 üniversite, uluslararası öğrencilere yönelik yapılan açıklamalarla ilgili ortak bir bildiri yayımladı. Bildiride, Türkiye’nin yükseköğretimdeki atılımları ve uluslararasılaşma hedefleri vurgulandı.

Uluslararasılaşma Çabalarına Zarar Verildiği Belirtildi

BKÜB üniversiteleri, son zamanlarda uluslararasılaşma çabalarına talihsiz açıklamalarla zarar verildiğine dikkat çekti. Bu tür eylemlerin sadece üniversitelerin hedeflerine zarar vermekle kalmayıp, aynı zamanda Türkiye’nin bilim diplomasisi ve gücüne zarar verebileceği vurgulandı.

YÖK Koordinasyonunda Elde Edilen Başarılara Dikkat Çekildi

Bildiride, Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) koordinasyonunda üniversitelerin birçok alanda elde ettikleri başarıların önemine vurgu yapıldı. Ülkemizin ekonomik, sosyo-kültürel ve akademik gelişimine katkı sunan politikaların sürdürülmesi gerektiği belirtildi.

Uluslararası Öğrencilere Sahip Çıkılacağı Vurgulandı

BKÜB üniversiteleri, kadim kültür, değerler ve bilimsel duruşlarıyla uluslararası öğrencilere sahip çıkmaya devam edeceklerini belirtti. Daha adil bir dünya ve güçlü bir Türkiye hedefiyle uluslararasılaşma vizyonunu destekleyerek yarınlar için değer katmaya devam edeceklerini ifade ettiler.

İlgili Yazılar