Bakan Kacır, TÜBİTAK BİGG Yatırım Programı’nın 2026 yılı ikinci çağrısını duyurdu. Mükemmeliyet mührü alan girişimler 1.35 milyon TL yatırım desteği alacak.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK BİGG Yatırım Programı’nın 2026 yılı ikinci çağrısının açıldığını duyurdu. Bakan Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, program kapsamında mükemmeliyet mührü alan girişimlerin yüzde 3 hisse karşılığında 1 milyon 350 bin lira yatırım alacağını belirtti.
TÜBİTAK’ın BİGG Yatırım Programı ile teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini desteklemeye devam ettiğini vurgulayan Kacır, Türkiye’nin teknoloji ekosistemini güçlendirme ve girişimcileri destekleme hedeflerini sürdüreceklerini ifade etti.
Program için son başvuru tarihinin 30 Eylül olarak belirlendiği açıklandı. Girişimciler, programa ilişkin detaylı bilgilere ve başvuru süreçlerine TÜBİTAK’ın resmi internet sitesi üzerinden ulaşabilecek. Bu yatırım programı, Türkiye’nin ilk yatırım tabanlı girişimcilik destek programı olma özelliğini taşıyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]