Teknoloji Blog – Teknolojiblog.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. SPOR HUKUKU AVUKATI

SPOR HUKUKU AVUKATI

admin admin -
52 0

SPOR HUKUKU AVUKATI

Spor hukuku avukatı, İzmir Avukat Hizmetleri olarak uzmanlık alanlarımızdan biridir. Spor hukuku, sporcuların, kulüplerin, takım sahibi şirketlerin, ulusal ve uluslararası federasyonların ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi gibi devletin ilgili kurumlarının birbirleriyle yaptıkları sportif eylemleri düzenler. Spor hukuku, hem özel hem de kamu hukukundan kaynaklanır. Aynı zamanda rekabet ve iş hukuku gibi diğer alanlarla da ilişkilidir.

Spor hukuku Avukatı , spor hukukunda  en önemli şeyler, oyuncular, teknik direktörler ve kulüpleri arasındaki anlaşmazlıklar ve kulüpler ve federasyonlar arasındaki ilişkilerdir.
Spor hukukunda temel amaç, farklı spor branşları arasındaki farklılıkları ortadan kaldırmak, her sporcuya adil cezalar verilmesini sağlamak ve eşitlik ilkesini savunmaktır.

Spor hukukunda, oyuncular, teknik direktörler ve kulüpleri arasındaki anlaşmazlıklar ve federasyonlar ve kulüpler arasındaki ilişkiler en önemli konulardır.

Spor Hukuku güncel ve gelişen yapısı nedeniyle uzmanlık gerektirir. Ayrıca, spor kulüplerinin çok uluslu olması ve FIFA ve TFF gibi ulusal ve uluslararası federasyonların varlığı nedeniyle Spor Hukuku diğer hukuk dallarından daha karmaşıktır.

 

Spor Hukuku Avukatı Ne İş Yapar?

Spor hukukunda en önemli şeyler, oyuncular, teknik direktörler ve kulüpleri arasındaki anlaşmazlıklar ve kulüpler ve federasyonlar arasındaki ilişkilerdir.
Spor Hukuku Avukatı olarak, müvekkillerin ihtiyaçları doğrultusunda çeşitli hukuki yardımlar sunarız. Bunların bazıları şunlardır:

Sporcuların ve teknik direktörlerin kulüplerden alacakları için yapılacak her türlü hukuki işlem Spor oyun kurallarına aykırı hareketten dolayı verilen cezaların iptali veya uygun cezanın verilmesi için hukuki sürecin takip edilmesi,

Hukuka aykırı olarak verilen cezalardan kaynaklanan zararın tazmin edilmesi için hukuki süreç, Profesyonel sporcuların kulübe kazandırılması sürecinde taraf haklarının korunması nedeniyle sözleşmenin hazırlanması,

PFDK ve AFDK tarafından sevk edilen sporcu ve teknik adamların haklarının korunması, Spor kulüpleri ve sponsorlar arasındaki anlaşmalar,

Spor kulüpleri ile sponsorlar arasındaki anlaşmazlıkları çözmek için hukuki prosedürün uygulanması,

Spor kulübünün şirketleşme girişimlerine hukuki destek ve takip sağlamak, Sporcuların ve spor kulüplerinin vergi cezalarıyla ilgili olarak ortaya çıkabilecek hukuki anlaşmazlıkların tarafların lehine çözülmesi için sürecin takibi, Medya karşısında sporcuların ve kulüplerin kişisel ve toplumsal haklarının korunması,

Yabancı sporcuların ülkenin hukukuna ve kültürüne hızlı bir şekilde adapte olması için gerekli eğitimleri almaları,

Spor hukuku, Spor kulüpleri ve yayıncı kuruluş arasındaki sözleşmenin oluşturulması, Spor kulüpleri ile yayıncı kuruluş arasındaki anlaşmazlıkları çözmek için hukuki yardım sağlamak,

 

Yabancı oyuncuların yerleşim izni ve vatandaşlık işlemleri, Transferlerin ardından sporcuların lisanslarının çıkarılması, Uluslararası organizasyonların planlama sürecinden organizasyonun tamamlanmasına kadar hukuki destek sağlamak, Spor hukuku, Uluslararası ve ulusal düzeyde doping kullandığı iddia edilen sporcu haklarının korunması.

 

Kaynak: https://www.kadirkarakus.av.tr/spor-hukuku/

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir